Carrièrecoach: wat betekent het precies?

Onze members maken veel mee in Nederland. Als vrijwilliger kun jij de rol van carrièrecoach op je nemen. De carrièrecoach is een gids op de arbeidsmarkt. Je spreekt regelmatig af met één van de members en biedt support waar nodig. Het kan gaan om algemene zaken, of meer werk gerelateerde vragen. De kennis die jij hebt kan enorm helpen. Ook heb je een signalerende rol: waar moet een member nog aan werken in jouw optiek? Samen met het team draag je bij aan een optimaal functionerende werknemer op de arbeidsmarkt. Als carrierecoach heb je:

Een grote, positieve invloed op vluchtelingen die nieuw zijn in Nederland
Een band met een member. Je biedt 1-op-1 ondersteuning en begeleiding
Ondersteuning van de Werkclub. Samen met andere vrijwilligers deel je ervaringen. Tot slot krijg je veel energie en dankbaarheid terug van members en het team!

  • Carrièrecoach Jan met member

  • Carrièrecoach Jan: “Als coach ben je eigenlijk een soort gids voor een member in het woud van onze samenleving”.

    “Voor mij is het vooral eerst kijken naar de drive, de motivatie van de member. Vervolgens bepalen we de doelen en de richting. Dat kan zoeken naar werk zijn, maar dat kan evengoed een goed gesprek zijn. Bij nieuwe Nederlanders vraagt dat toch wat meer begeleiding, met name ook vanwege verschillen in cultuur en vaak nog de taalbarrière. Het mooie aan mijn rol is dat ik er zelf ook weer veel van leer. Het dwingt mij bijvoorbeeld om goed te luisteren en begrijpelijk te spreken in eenvoudige zinnen”.

Wat kun jij als carrièrecoach verwachten?

Samen met de Werkclub stem je af welke bijdrage jij wilt leveren, hoeveel uur je beschikbaar bent en met welke frequentie. De meeste coaches spreken 1x per week af. Gemiddeld investeer je 2 uur per week in een afspraak met jouw member. Wij en de members waarderen jouw inzet enorm. Daarom houden we graag contact met je over de voortgang. De Werkclub is voor veel members een tweede thuis. Als coach ben je deel van de familie, je zult dan ook uitgenodigd worden voor alle events: van een certificaatuitreiking, het Kerstontbijt tot aan het Suikerfeest. Voor de coaches zijn er 3-4 keer per jaar intervisie, workshops en trainingen zodat ook jij groeit als carrièrecoach.

Word ook Carrièrecoach (vrijwilligersfunctie)

Lijkt het je leuk om nieuwe Nederlanders wegwijs te maken op de arbeidsmarkt? Als carrièrecoach spreek je regelmatig af met één van onze deelnemers (members). Het gaat om Nieuwe Nederlanders die voor het eerst een baan zoeken of net zijn gestart. Onze members komen o.a. uit Syrië en Eritrea.

Aanmelden als CARRIÈREcoach

Onze supporters