Carrièrecoach: wat betekent het precies?

De Werkclub begeleidt nieuwe Nederlanders van startbaan naar hartbaan. Als vrijwilliger kun jij de rol van carrièrecoach op je nemen. De carrièrecoach is een gids op de arbeidsmarkt. Je spreekt regelmatig af met één van de members en biedt support waar nodig. Het kan gaan om algemene zaken of meer werk gerelateerde vragen. De kennis die jij hebt kan hen enorm helpen. Ook heb je een signalerende rol: waar moet een member nog aan werken in jouw optiek? Samen met het team draag je bij aan een optimaal functionerende werknemer op de arbeidsmarkt. Als carrièrecoach heb je:

Een grote, positieve invloed op vluchtelingen die nieuw zijn in Nederland;
Een band met een member. Je biedt 1-op-1 ondersteuning en begeleiding;
Ondersteuning van de Werkclub. Samen met andere vrijwilligers deel je ervaringen;
Tot slot krijg je veel energie en dankbaarheid terug van members en het team!

  • “Als coach ben je eigenlijk een soort gids voor een member in het woud van onze samenleving”

    Carrièrecoach Jan: “Voor mij is het vooral eerst kijken naar de drive, de motivatie van de member. Vervolgens bepalen we de doelen en de richting. Dat kan zoeken naar werk zijn, maar dat kan evengoed een goed gesprek zijn. Bij nieuwe Nederlanders vraagt dat toch wat meer begeleiding, met name ook vanwege verschillen in cultuur en vaak nog de taalbarrière. Het mooie aan mijn rol is dat ik er zelf ook weer veel van leer. Het dwingt mij bijvoorbeeld om goed te luisteren en begrijpelijk te spreken in eenvoudige zinnen”.

Wat kun jij als carrièrecoach verwachten?

Samen met de Werkclub stem je af welke bijdrage jij wilt leveren, hoeveel uur je beschikbaar bent en met welke frequentie. De meeste coaches spreken 1 keer per week 2 uur af met hun member(s). Wij waarderen jouw inzet enorm, daarom houden we graag contact met je over de voortgang. De Werkclub is voor veel members een tweede thuis. Als coach ben je deel van de familie, je zult dan ook uitgenodigd worden voor alle events: van een certificaatuitreiking tot aan Iftar. Voor de coaches zijn er 3 á 4 keer per jaar intervisie, workshops en trainingen zodat ook jij groeit in jouw rol als carrièrecoach.

Word ook carrièrecoach (vrijwilligersfunctie)

Lijkt het je leuk om nieuwe Nederlanders wegwijs te maken op de arbeidsmarkt? Als carrièrecoach spreek je regelmatig af met één van onze members die voor het eerst een baan zoeken of net zijn gestart.

Aanmelden als CARRIÈREcoach

Onze supporters