Waarom Carrièrecoach worden?

Je hebt een grote, positieve invloed op vluchtelingen die nieuw zijn in Nederland
Je vindt het leuk om een band op te bouwen en 1-op-1 begeleiding te geven
Je krijgt ondersteuning van de Werkclub en samen met andere vrijwilligers deel je kennis en ervaring
Je krijgt er heel veel energie en dankbaarheid voor terug

  • Carrièrecoach Jan met member

  • Carrièrecoach Jan: “Als coach ben je eigenlijk een soort gids voor een member in het woud van onze samenleving”.

    “Voor mij is het vooral eerst kijken naar de drive, de motivatie van de member. Vervolgens bepalen we de doelen en de richting. Dat kan zoeken naar werk zijn, maar dat kan evengoed een goed gesprek zijn. Bij nieuwe Nederlanders vraagt dat toch wat meer begeleiding, met name ook vanwege verschillen in cultuur en vaak nog de taalbarrière. Het mooie aan mijn rol is dat ik er zelf ook weer veel van leer. Het dwingt mij bijvoorbeeld om goed te luisteren en begrijpelijk te spreken in eenvoudige zinnen”.

Wat kun jij als carrièrecoach betekenen?

Voor sommige members is de overstap naar de Nederlandse arbeidsmarkt groot. De kennis die jij hebt kan enorm helpen: voor carrièreadvies en coaching om hun baan beter uit te voeren en meer te betekenen op het werk. Waar moet iemand qua taal en competenties verder in groeien? Jij kunt hierin begeleiden en ook tips geven aan de trainers van de Werkclub zodat zij ermee aan de slag gaan.

Twee uurtjes per week

Samen met de Werkclub stem je af welke bijdrage jij wilt leveren, hoeveel uur je beschikbaar bent en met welke frequentie. De meeste coaches spreken 1x per week af. Gemiddeld investeer je 2 uur per week in een afspraak met jouw member.

Ondersteuning van de Werkclub

Wij en de members waarderen jouw inzet enorm. Daarom houden we graag contact met je over de voortgang. De Werkclub is voor veel members een tweede thuis. Als coach ben je deel van de familie, je zult dan ook uitgenodigd worden voor alle events: van een certificaatuitreiking het Kerstontbijt tot aan het Suikerfeest. Voor de coaches zijn er 3-4 keer per jaar intervisie, workshops en trainingen.

Word ook Carrièrecoach (vrijwilligersfunctie)

Lijkt het je leuk om nieuwe Nederlanders wegwijs te maken op de arbeidsmarkt? Als carrièrecoach spreek je regelmatig af met één van onze deelnemers (members). Het gaat om statushouders die voor het eerst een baan zoeken of net zijn gestart. Onze members komen o.a. uit Syrië en Eritrea.

Aanmelden als CARRIÈREcoach

Onze supporters