Veelgestelde vragen

Hieronder vind je antwoorden op de vragen die vaak aan ons gesteld worden. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Algemeen

Er zijn verschillende mogelijkheden om deel te nemen aan de Werkclub: als jongere, professional of coach. In deze FAQ staan de verschillende mogelijkheden per categorie. Voor een persoonlijke toelichting kun je direct contact met ons opnemen.

We zijn altijd opzoek naar partners die in ons geloven en die in ons willen investeren: praktisch, inhoudelijk of financieel. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op.

Members

De Werkclub is er voor vergunninghouders. Daarnaast is het belangrijk dat een member gemotiveerd is om de taal te leren en stabiel genoeg is om de lessen te volgen. De Werkclub kan vergunninghouders met zware psychische problematiek of verslaving niet begeleiden.
De Werkclub is samengesteld in samenwerking met vergunninghouders, taaldocenten en professionals en is intensief getest.
Het programma biedt gedurende 18 maanden workshops en begeleiding. We bereiden onze members voor op een officieel inburgeringsexamen of staatsexamen. We streven naar zelfredzaamheid in de Nederlandse taal en maatschappij.
Op dit moment is meedoen aan de Werkclub alleen mogelijk als je staat ingeschreven in dezelfde gemeente als de Werkclub in jouw regio. Momenteel zijn we alleen in Dordrecht, Rotterdam, IJsselgemeenten en Eindhoven gevestigd. Wel zijn we met meerdere steden in gesprek.

Coaches

  • Een workshop geven aan een groep members (incidenteel)
  • Individueel advies geven vanuit jouw expertise (incidenteel)
  • Taalcoach worden van een member (minimaal 6 maanden)
  • Bieden van een (snuffel)stage die aansluit op de toekomstplannen van de member
  • Delen van jouw netwerk om de kansen van een member te vergroten
  • 1-op-1 een member coachen
Na een aanmelding nemen we zo snel mogelijk contact met je op en nodigen we je uit voor een vrijblijvende introductiebijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst vertellen we je meer over onze aanpak en gaan we dieper in op wat jij voor een member kunt betekenen.

Om in de praktijk ervaring op te doen gaan de members op zoek naar een arbeidsgewennings-stage om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten en om in de praktijkstatus ritme en discipline op te bouwen om zo gemakkelijker aansluiting te vinden bij de arbeidsmarkt. We zijn altijd opzoek naar ondernemers die een member een kans willen geven. Zie jij mogelijkheden, neem dan contact met ons op.

Partners en gemeenten

De Werkclub is altijd opzoek naar nieuwe mogelijkheden. Neem voor de mogelijkheden en meer informatie contact met ons op.

Klachten en privacy

Voor klachten omtrent onze organisatie of aanpak kun je contact opnemen met de Werkclub. We nemen jouw boodschap serieus en gaan graag met je in gesprek.

De Werkclub doet er alles aan om zo zorgvuldig mogelijk met gegevens om te gaan. Lees hier het privacyreglement van de Werkclub.

Overig

De Werkclub is altijd op zoek naar vrienden die ons op wat voor manier dan ook willen steunen. Beide opties zijn mogelijk en we komen graag met jou in contact.