Alle statushouders aan de slag in uw gemeente

Als je nieuw bent in Nederland, wil je graag meedoen. Dat lukt vaak niet op eigen kracht. De Werkclub zorgt ervoor dat members in slechts enkele maanden klaar zijn voor de arbeidsmarkt: door ze te trainen in taal, interculturele verschillen, vaktaaltraining & omgangsnormen. Ook maken we samen een toekomstplan, zodat members weer vooruit kunnen kijken. Dat versterkt de kans op succesvolle deelname in Nederland enorm. Daarna gaan ze aan de slag in een eerste stage, baan of opleiding, met wekelijkse coaching van vrijwilligers en een warm onthaal tijdens de terugkomdagen bij de Werkclub. Die aanpak werkt. Na vier tot tien maanden is ruim 60% van de members duurzaam aan de slag!*

*  gebaseerd op resultaten in de Drechtsteden, gemeente Eindhoven en de regio Rotterdam

Het onderscheidende van de Werkclub is dat wij doorgaan waar anderen stoppen.

Al in de eerste maanden lukt het Werkclub members om de uitkering te verlaten, maar daar houdt de begeleiding niet op. Wij blijven nog vijf jaar betrokken bij members. Zo kunnen we groei stimuleren en hun (toekomstige) kansen vergroten, bijvoorbeeld door een betere baan of aanvullende opleiding. Die langdurige support is een cruciale stap om terugval te voorkomen. Bovendien is het beter voor henzelf, hun gezin en hun omgeving. Mocht een member toch terugvallen in een uitkering, dan staan wij direct klaar om de begeleiding weer op te pakken. Zo blijft een member op koers naar een duurzame, onafhankelijke carrière zonder bijstandsuitkering.

Wij koppelen members op basis van motivatie, kennis en interesse. Ook ná plaatsing blijft de Werkclub begeleiding en coaching bieden, zo overbruggen we eventuele taal- en cultuurverschillen en heeft de werkgever een productieve en loyale werknemer.

Dawit: “Toen ik thuis zat voelde ik me niet goed. Nu ik kan timmeren ben ik gelukkig!”

Álle nieuwe Nederlanders succesvol in uw gemeente!

Wij willen graag met u samenwerken om ook in uw gemeente werkloosheid en uitkeringskosten terug te dringen. Om dit extra aantrekkelijk te maken werkt de Werkclub 100% pay for success. Pas als u bespaart op uitkeringskosten, ontvangen wij een deel van die besparing. Met andere woorden: we nemen verantwoordelijkheid en geloven in onze aanpak. Samen met onze partners, zoals de Rabobank Foundation en Oranje Fonds, gaan we graag met u aan de slag. Daarbij doen we een beroep op uw gemeente: we hebben genoeg deelnemers nodig om prijs efficiënt te kunnen werken en de Werkclub interventie te kunnen bekostigen. Hoe meer nieuwe Nederlanders we kunnen begeleiden, hoe beter!

 • Werkgever Mischa:

  “Dawit heeft altijd een lach op zijn gezicht. Hij is zeer bepalend voor de sfeer op de werkvloer.”

 • Carrièrecoach Jan:

  “Ik leer Dawit alleen te lopen en duik precies op het juiste moment op als het nodig is.”

 • Trainer Jaoualia:

  “Dawit is een voorbeeld: hij staat positief in het leven, is leergierig en pakt aan!”

Waarom kiezen voor de Werkclub?

 • Een beproefd trainingsprogramma om members klaar te stomen voor de arbeidsmarkt
 • Aanvullende coaching en begeleiding: ook ná plaatsing bij een werkgever
 • De Werkclub blijft nog 5 jaar betrokken om de slagingskans enorm te vergroten!
 • Zeer aantrekkelijke samenwerking met gemeente op basis van 100% ‘pay for success’
 • Hoe meer nieuwe Nederlanders we kunnen begeleiden, hoe beter!
 • Ruim 10 jaar ervaring in de begeleiding van statushouders en kwetsbare members
  Meer over ons, klik hier.
 • Enthousiast over de Werkclub, en nu?

  We zijn actief in Rotterdam, IJsselgemeenten, Dordrecht & Eindhoven, maar we kijken graag verder. Neem contact met ons op: we stellen je graag voor aan onze members.

 • Neem contact met ons op

  E-mail: info@werkclub.nl
  Telefoon: 010 414 02 90
  Adres: Schiekade 189, 3013BR Rotterdam

Volg de verhalen van members op onze socials! Instagram, Facebook & LinkedIn.

Onze supporters