Álle nieuwe Nederlanders aan de slag in uw gemeente

Als je nieuw bent in Nederland, wil je graag meedoen. Dat lukt vaak niet op eigen kracht. De Werkclub zorgt ervoor dat members in slechts enkele maanden klaar zijn voor de arbeidsmarkt: door ze te trainen in taal, interculturele verschillen, vaktaaltraining & omgangsnormen. Ook maken we samen een toekomstplan, zodat members weer vooruit kunnen kijken. Dat vergroot de kans op succesvolle deelname in Nederland enorm. Daarna gaan ze aan de slag bij een eerste stage, baan of opleiding, met wekelijkse coaching van vrijwilligers en een warm onthaal tijdens de terugkomdagen bij de Werkclub. Die aanpak werkt. Na vier tot tien maanden is ruim 60%* van de members duurzaam aan de slag!

*gebaseerd op resultaten in de Drechtsteden, gemeente Eindhoven en de regio Rotterdam

Wij gaan door waar anderen stoppen.

Al in de eerste maanden lukt het Werkclub members om de uitkering te verlaten, maar daar houdt de begeleiding niet op. De Werkclub blijft nog vijf jaar betrokken bij de members. Zo kunnen we groei stimuleren en hun kansen vergroten, bijvoorbeeld door een betere baan of aanvullende opleiding. Die langdurige support is een cruciale stap om terugval te voorkomen. Bovendien is het beter voor henzelf, hun gezin en hun omgeving. Mocht een member toch terugvallen in een uitkering, dan staan wij direct klaar om de begeleiding weer op te pakken. Zo blijft een member op koers naar een duurzame, onafhankelijke carrière zonder bijstandsuitkering.

Wij koppelen members op basis van motivatie, kennis en interesse. Ook ná plaatsing blijft de Werkclub begeleiding en coaching bieden, zo overbruggen we eventuele taal- en cultuurverschillen en heeft de werkgever een productieve en loyale werknemer.

Dawit: “Toen ik thuis zat voelde ik me niet goed. Nu ik kan timmeren ben ik gelukkig!”

100% pay for success: wij geloven in onze aanpak

Wij willen graag samenwerken om ook in jouw gemeente werkloosheid en uitkeringskosten terug te dringen. Om dit extra aantrekkelijk te maken werkt de Werkclub 100% pay for success. Pas als jouw gemeente bespaart op uitkeringskosten, ontvangen wij een deel van die besparing. Met andere woorden: we nemen verantwoordelijkheid en geloven in onze aanpak. Samen met onze partners, zoals de Rabobank Foundation en Oranje Fonds, gaan we graag met je aan de slag. Daarbij doen we een beroep op jouw gemeente: we hebben genoeg deelnemers nodig om prijs efficiënt te kunnen werken en de Werkclub interventie te kunnen bekostigen. Hoe meer nieuwe Nederlanders van startbaan naar hartbaan, hoe beter!

 • Werkgever Mischa:

  “Dawit heeft altijd een lach op zijn gezicht. Hij is zeer bepalend voor de sfeer op de werkvloer.”

 • Carrièrecoach Jan:

  “Ik leer Dawit alleen te lopen en duik precies op het juiste moment op als het nodig is.”

 • Trainer Jaoualia:

  “Dawit is een voorbeeld: hij staat positief in het leven, is leergierig en pakt aan!”

Waarom kiezen voor de Werkclub?

 • Een beproefd trainingsprogramma om members klaar te stomen voor de arbeidsmarkt;
 • Aanvullende coaching en begeleiding: ook ná plaatsing bij een werkgever;
 • De Werkclub blijft nog 5 jaar betrokken om de slagingskans enorm te vergroten;
 • Zeer aantrekkelijke samenwerking met gemeente op basis van 100% ‘pay for success’;
 • Hoe meer nieuwe Nederlanders van startbaan naar hartbaan, hoe beter;
 • Ruim 10 jaar ervaring in de begeleiding van Nieuwe Nederlanders en kwetsbare members.
 • Enthousiast over de Werkclub, en nu?

  We zijn actief in Rotterdam, IJsselgemeenten, Dordrecht & Eindhoven, maar we kijken graag verder.

 • Neem contact op met Leo van Loon

  E-mail: info@werkclub.nl
  Telefoon: 010 414 02 90
  Adres: Schiekade 189, 3013BR Rotterdam

Onze supporters