fbpx

Trainer (met minimaal 2 jaar ervaring) voor onze Werkclub vestigingen in Zuid-Holland

Wil jij nieuwe Nederlanders succesvol maken op de arbeidsmarkt? Dan zoeken we jou!
Onze ‘members’ willen een stap op de arbeidsmarkt zetten er jij gaat ze daarbij helpen. Het gaat o.a om nieuwe Nederlanders: vluchtelingen, statushouders én nieuwkomers met een migratieachtergrond die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Jij gaat ze coachen en inspireren door middel van groepstrainingen, gericht op het ontdekken van passies, talenten en taalles voor de werkvloer. Na de trainingen biedt je individuele coaching en zorg je dat members de nieuwe kennis in praktijk brengen en een betaalde baan vinden. Krijg jij energie van members die door jouw aanpak vooruit komen? Solliciteer dan direct middels het formulier op onze website: kijk op werkclub.nl/solliciteren

Functieomschrijving
Als Trainer ben je verantwoordelijk voor de training, coaching en monitoring van Werkclub members. De members nemen deel aan ons programma, met tot twee jaar aanvullende support van de Werkclub en 1 jaar begeleiding van een vrijwillige coach. Om alle betrokkenen inzicht te bieden in de voortgang, bestaat een deel van de werkzaamheden uit registratie en monitoring. Vervolgens breng je met het team in kaart wat members nodig hebben: je geeft individuele begeleiding en trainingen, je gebruikt je netwerk en praktijkkennis of biedt persoonlijke coaching. Zo draagt jouw begeleiding sterk bij aan het succes van members.

Training & coaching
In het team zet je jouw coachingsvaardigheden in om members optimaal te ondersteunen. We hebben een trainingsprogramma beschikbaar en je kunt bouwen op de ervaring van je collega’s. Je weet members te inspireren en brengt zo een duidelijke mentaliteitsverandering teweeg. Bij de Werkclub worden members zich bewust van gedrag, talenten en leren ze de Nederlandse arbeidsmarkt goed kennen. De meeste members zoeken een betaalde baan, opleiding of BBL-werkplek. Onder begeleiding, stellen zij zelfstandig een plan van aanpak op met heldere doelen. Jij zet jouw vaardigheden in om deelnemers optimaal te ondersteunen, zodat zij die doelen waar kunnen maken en snel meekomen in de maatschappij.

Monitoring
Naast de trainingen die je geeft, zorg je ook voor scherpe online monitoring. Het is noodzakelijk administratie om de voortgang goed in kaart te brengen. Dat doe je in nauw overleg met je collega’s, maar je krijgt ook ondersteuning van het Servicekantoor. Daarnaast rapporteren we regelmatig naar onze ‘stakeholders’, zoals de gemeenten, werkgevers, fondsen en instanties. Daar hebben we jouw logs en input natuurlijk bij nodig.

Trainer in een team van ervaren trainers
Het hechte team van de Werkclub (en Buzinezzclub) op onze vestigingen in o.a Rotterdam, Vlaardingen, Eindhoven en Utrecht, zorgen reeds voor veel succesvolle members. Dat dragen we graag uit! Daarom komt het voor dat je moet ondersteunen bij evenementen, zoals onze kick-offs met wethouders en bestuurders. Ook deel je jouw kennis en ervaring met je collega’s in het team van trainers. Tegelijkertijd zorgen we ook voor intervisie en training om jouw aanpak verder te perfectioneren.

Functie benodigdheden

  • HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur opleiding P&O of Maatschappelijk Werk;
  • Ervaring met begeleiding van nieuwe Nederlanders, met beperkte kennis van de Nederlandse taal en arbeidsmarkt;
  • 2 tot 5 jaar aantoonbare ervaring in het verzorgen van groepstrainingen en workshops;
  • Gedegen kennis van en inzicht in het hulpverleningsaanbod (sociale kaart);
    Administratief sterk en nauwkeurig;

Aanbod
Een uitdagende functie met inhoud en verantwoordelijkheid binnen een snelgroeiende organisatie. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en is marktconform met daarnaast een bonusregeling en veel ruimte voor eigen keuzes. De standplaats van je nieuwe functie is in eerste instantie Rotterdam. We hebben een intern opleidingsprogramma, zodat ook jij elke dag groeit. We bieden een halfjaarcontract met zicht op verlenging naar een jaarcontract en onbepaalde tijd bij goed functioneren.

  • Een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket met resultaatregeling;
  • Vrijheid in de uitvoering en korte communicatielijnen met een prettige en informele werksfeer;
  • Mogelijkheid tot volgen van trainingen, opleidingen en persoonlijke coaching is beschikbaar voor iedereen;
  • Je bouwt aan een inclusiever, socialer Nederland!

Geïnteresseerd?
De Werkclub biedt een marktconform salaris. De functie is voor 32 tot 36 uur per week. Je gaat werken in een jong gedreven team. Als je interesse hebt in deze functie, ontvangen wij graag je CV en motivatiebrief via onze website. Reageer dan vóór 15 augustus en richt je motivatiebrief en CV aan Parisa Omid, DNA Manager Buzinezzclub en Werkclub. Maak daarbij gebruik van het sollicitatieformulier op onze website of mail naar sollicitaties@werkclub.nl (onderwerp mail: Sollicitatie Trainer Zuid-Holland).

Let op: Gezien de coronaproblematiek is het mogelijk dat we de sollicitatieprocedure grotendeels online doen. Als fysiek afspreken niet kan, gebruiken we Zoom voor de eerste ronde kennismakingsgesprekken

Onze supporters