fbpx

Vacature: Job Coach voor members uit Oekraïne

Vluchtelingen uit Oekraïne worden in Nederland ruimhartig opgevangen. De Werkclub staat klaar om nieuwkomers wegwijs te maken op de arbeidsmarkt. We bieden vluchtelingen uit Oekraïne groepstraining en coaching zodat ze succesvol kunnen starten op de arbeidsmarkt. Maar onze begeleiding gaat verder! Een deel van onze begeleiding vindt plaats op de werkvloer, zodat onze members optimaal functioneren. Wil jij als Job Coach de schakel zijn tussen members, werkgevers en de Werkclub? Dan kun je direct starten als Job Coach bij de Werkclub.

Dit ga je doen:

Als Job Coach zorg je voor een succesvolle start van members op de arbeidsmarkt. Daarin werk je nauw samen met onze Werkclub Trainer. De trainer verzorgt alle groepstrainingen, waarin members een plan voor de toekomst schrijven. Vervolgens zorg jij voor de vertaalslag naar de arbeidsmarkt.

Schakel tussen members, Werkclub & werkgevers

Als Job Coach biedt je ondersteuning bij het vinden en houden van een (start)baan. Als members eenmaal een plek hebben gevonden bij een werkgever blijf jij in contact met de members én de nieuwe werkgever. Zo kun je members coachen en ondersteunen, zorg je voor een soepele start en sta je klaar bij vragen of eventuele problemen. Ook rekenen we op jouw kennis en expertise, zodat we ons programma en de begeleiding optimaal afstemmen op nieuwkomers uit Oekraïne. Samen met onze Werkclub Trainer en samenwerkingspartner Refugee Team, zorg je dat members op eigen benen staan en dat zij een duurzame plek kunnen vinden op de arbeidsmarkt. Ook sta je klaar voor members die na afronding van het programma een beroep doen op de Werkclub, voor coaching en support.

Monitoring, registratie en werving

De Werkclub werkt nauw samen met verschillende ‘stakeholders’, zoals gemeenten, werkgevers, fondsen en instanties. Zij willen graag weten hoe het met de members gaat. Om alle betrokkenen inzicht te bieden in de voortgang, hoort (online) registratie ook bij je vak. Jouw logs en rapportages zorgen voor inzicht in de stappen die members maken. Ook ben je soms contactpersoon voor onze opdrachtgevers en partners, en ben je transparant over de voortgang en de doelen van members. Tot slot doen we een beroep op je creativiteit, omdat een deel van je tijd ook gaat naar het vinden en werven van nieuwe deelnemers.

Wat we van jou vragen:

  • Aanstekelijke energie en een sterke drive om het beste uit members te halen;
  • Minimaal 3 jaar ervaring in coaching;
  • Goede taalvaardigheid: bij voorkeur Oekraïens (minimaal professioneel Engels);
  • Het liefst heb je een opleiding Maatschappelijk Werk of vergelijkbaar afgerond;
  • Gedegen kennis van en inzicht in het hulpverleningsaanbod (sociale kaart);
  • Ervaring met loggen in begeleidingssystemen;

Dit kunnen we jou bieden:

Het werk dat je bij de Werkclub doet is voor onze members life changing. Het hechte team op onze vestigingen in o.a Rotterdam, Schiedam, Eindhoven en Utrecht, zorgt voor veel succesvolle members. Het is een uitdagende nieuwe functie met verantwoordelijkheid binnen een snelgroeiende organisatie met grote ambities. Daarnaast bieden wij:

  • Een functie voor 32 tot 36 uur per week – Een ZZP constructie is ook bespreekbaar;
  • We hebben een intern coaching- en trainingsprogramma, zodat ook jij elke dag groeit en mogelijkheid tot volgen van persoonlijke coaching is beschikbaar voor iedereen;
  • Vrijheid en korte communicatielijnen met een prettige en informele werksfeer;
  • Een goed gevoel! Omdat je bouwt aan een inclusiever en socialer Nederland.

Geïnteresseerd?

Solliciteer dan direct. Maak daarbij gebruik van het sollicitatieformulier op onze website of mail naar sollicitaties@buzinezzclub.nl (onderwerp mail: Werkclub Job Coach Oekraïne). Wij ontvangen graag jouw CV en motivatiebrief. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Onze supporters