PR manager (12-16 uur per week)

Connect jij Nederland met onze ‘worldwide best practice’?
De Buzinezzclub en Werkclub begeleiden mensen die het niet zelfstandig lukt om een plek te veroveren op de arbeidsmarkt. We zijn gespecialiseerd in het trainen van o.a jongeren, nieuwe Nederlanders en werkende armen, zodat zij wél een baan of opleiding kunnen vinden óf starten met een eigen bedrijf. Ze blijven member voor het leven, zodat ze een carrière bouwen en vormgeven aan hun leven. Met ons gerenommeerde programma hebben we reeds 2000+ ‘members’ naar succes begeleid, maar onze ambitie reikt veel verder. Om onze doelen waar te maken, moet Nederland de clubs nog véél beter leren kennen. Met jouw netwerk en ervaring zorg je voor meer zichtbaarheid: je brengt journalisten en RTV op de hoogte van onze successen en visie op het stelsel, plugt verhalen van members en bent continu op zoek naar nieuwe kansen om ons verhaal te doen. Zo kunnen we sneller groeien en meer members succesvol maken. Iets voor jou in ZZP of loondienst? Je kunt door uitbreiding van het team, direct starten bij de clubs!

Functieomschrijving
Sinds 2009 hebben de clubs een unieke aanpak ontwikkeld waarmee ‘members’ snel een duurzame carrière op kunnen bouwen. Zij leren belangrijke job skills, maar ook taalles en coaching zijn onderdeel van ons programma. Ondanks de grote afstand tot de arbeidsmarkt, lukt het de clubs om meer dan 70% van de members succesvol te maken. Toch zijn er nog veel mensen die ons niet kennen, maar wel onze aanpak kunnen gebruiken. Met jouw PR strategie gaat daar verandering in komen. Bovendien gaan we onze succesvolle aanpak in de komende jaren verder uitrollen. Journalisten, werkgevers, potentiële vrijwilligers en deelnemers: álle Nederlanders moeten binnenkort op de hoogte zijn van de Buzinezz- en Werkclub.

In deze functie ben je dagelijks op zoek naar kansen om ons verhaal te delen. Je ontwikkelt een doortimmerd pr-beleid en springt in op de actualiteit. Verder bouw je warme contacten op met journalisten in de sociale sector, gaat op zoek naar inspirerende testimonials en brengt de juiste mensen met elkaar in contact om nieuws te maken. Je krijgt daarbij ondersteuning van het Management team en de trainers op de vestigingen. Om je rol goed uit te kunnen voeren ga je deel uitmaken van het communicatieteam. Samen gaan jullie ervoor zorgen dat ‘het grote publiek’ niet meer om de clubs heen kan!

Functieomschrijving PR Manager

Als PR Manager is het aan jou om de PR-strategie tot een hoger niveau te tillen. Dit houdt in:

 • Je bent verantwoordelijk voor het strategisch PR beleid en de uitvoering
 • Onderhouden en opbouwen van media relaties;
 • Plannen en organiseren PR activiteiten;
 • Afstemmen van PR op contentmarketing activiteiten via verschillende (online) kanalen en creatie van content afstemmen met het communicatie team;
 • Identificeren, bouwen en werken aan een netwerk en strategie met woordvoerders in de organisatie;Je bent
 • (indien nodig) contactpersoon voor de media;

Wat zoeken wij:

 • HBO/WO niveau;
 • Stevig PR-trackrecord met bijbehorend netwerk;
 • Ervaring in de sociale sector (de clubs hebben veel verschillende stakeholders);
 • Je zoekt een rol waarin je kunt pionieren;
 • Vloeiend in Nederlands en Engels;

Over de organisatie
Wat in 2009 begon met de Buzinezzclub is uitgegroeid tot een beweging. De Buzinezz- en Werkclub zetten zich in voor de meest kwetsbare groepen in de samenleving. Bij de clubs leren ‘members’ het beste uit zichzelf te halen: ze leren essentiële vaardigheden die belangrijk zijn op de werkvloer zoals presenteren of de Nederlandse taal. Dankzij de begeleiding van de clubs zijn veel members niet langer afhankelijk van een uitkering, omdat zij starten met een baan, de juiste opleiding of met een eigen onderneming. Ook bieden we effectieve nazorg, waardoor deelnemers door kunnen groeien en een duurzame carrière op kunnen bouwen. Die aanpak is succesvol en uitgeroepen tot ‘Worldwide Best Practice’ door de International Labour Organization (ILO) van de Verenigde Naties.

Arbeidsvoorwaarden & Solliciteren
Op dit moment is er budget voor 12-16 uur per week. In loondienst bedraagt het salaris op fulltime basis (40 uur) 2.800 tot 3.500 euro per maand, een functie op ZZP-basis is ook mogelijk. Als je interesse hebt in deze functie, ontvangen wij graag voor 20 februari 2020 je CV en motivatiebrief via onze website. Richt je sollicitatie aan Leo van Loon, oprichter en directeur Buzinezzclub en Werkclub.

 

Onze supporters