Stage:

Trainer bij de Werkclub (MBO)

in Eindhoven, Rotterdam, Utrecht of regio Dordrecht

Volg jij een opleiding tot Sociaal-maatschappelijk Dienstverlener? Kom stage lopen bij de Werkclub!

De Werkclub traint nieuwe Nederlanders voor de arbeidsmarkt. Het gaat om vluchtelingen, statushouders en nieuwkomers met een verblijfsvergunning. Zij volgen bij de Werkclub een programma, zodat ze Nederland goed leren kennen en sneller een baan kunnen vinden. Dat is belangrijk: zo kunnen ze een nieuw zelfstandig leven opbouwen. We zijn op zoek naar een stagiair die met ons mee wil bouwen aan de vestigingen in Rotterdam, Utrecht, Eindhoven of in de regio Dordrecht. Met het team ga je ervoor zorgen dat onze ‘members’ snel succes hebben in Nederland!

Klik hier om te solliciteren op de functie!

Wat ga je doen?
Met het team ga je members trainen en coachen. Members volgen een uitgebreid programma: met taalles, workshops en training gericht op de Nederlandse werkvloer. Alle vestigingen hebben een hoofdtrainer die het voortouw neemt. Jij ondersteunt waar je kunt en doet zo veel praktijkervaring op:

Zo schrijven members een levensplan, waarmee zij doelen stellen voor de toekomst. Jij bent een aanspreekpunt op de vestiging: je beantwoordt vragen en zorgt dat members blijven groeien! Ook heb je een ondersteunende rol bij het organiseren van evenementen: zoals terugkomdagen of bijzondere workshops. Verder spring je bij in de dagelijkse gang van zaken: je pakt de telefoon op, ontvangt gasten en houdt contact met members. Ook kun je training geven, in overleg met jouw team op de vestiging.

Jouw Profiel:

  • Je volgt een sociale opleiding MBO4 en bent 4 dagen in de week beschikbaar (parttime in overleg);
  • Woonachtig in de buurt van de Werkclub
  • Studenten OV
  • Hart voor de doelgroep
  • 1-op-1 coaching skills: sociale vaardigheden, creativiteit, culturele sensitiviteit en inlevingsvermogen voor het motiveren en stimuleren van de members;
  • Ziet en creëert kansen voor succes van members;
  • Goede administratieve vaardigheden;
  • Uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheid

Wat bieden wij jou?
Bij de Werkclub ben je niet zomaar stagiair. Je bouwt een band op met members en hebt een veelzijdige rol. Mede dankzij jouw inzet hebben we grote impact op de succesvolle integratie van nieuwkomers in Nederland. Dat werkt door op de levens van onze members, maar ook op volgende generaties. Kortom: niet zomaar een stage. Wil je impact hebben met je werk? Kom dan bij de Werkclub!

Arbeidsvoorwaarden
We zijn op zoek naar fulltime stagiaires, maar parttime is ook bespreekbaar. Er is een maandelijkse stagevergoeding die afhankelijk is van het aantal dagen en het studieniveau. De standplaats van je nieuwe functie is Eindhoven.

Solliciteren?
Klik hier voor het sollicitatieformulier op onze website!

De Werkclub in het kort: 2.000 vluchtelingen van uitkering naar arbeidsmarkt
Nieuwe Nederlanders staan voor een grote uitdaging. Naast huisvesting, taalles en inburgering, volgt starten op de arbeidsmarkt. De Werkclub is gespecialiseerd in het trainen van nieuwe Nederlanders tot toekomstige werknemers voor bedrijven en organisaties, zodat zij snel onafhankelijk worden en volwaardig mee kunnen doen in Nederland. De Werkclub begeleidt members direct richting een startbaan in een kansrijke sector of brengt eerst essentiële opleidingen in kaart. Ons doel is het sterk verkorten van de uitkeringsperiode, het verbeteren van integratie en het creëren van toekomstperspectief voor members. Dit doen we pay for success: als members de uitkering verlaten bespaart de gemeente op de bijstandsuitkeringen en wordt de Werkclub beloond voor haar interventie. Zo is het succes van members ook het succes van de Werkclubs. Samen zorgen we ervoor dat nieuwe Nederlanders snel mee kunnen doen en niet langer afhankelijk blijven van uitkeringen.

Onze supporters