fbpx

Vacature: Trainer van members uit Oekraïne

Vluchtelingen uit Oekraïne worden in Nederland ruimhartig opgevangen. De Werkclub staat klaar om nieuwkomers wegwijs te maken op de arbeidsmarkt. We bieden vluchtelingen uit Oekraïne groepstraining en coaching zodat ze succesvol kunnen starten op de arbeidsmarkt. Met onze aanpak begeleiden we members bij het solliciteren, het leren kennen van de Nederlandse arbeidsmarkt en het overbruggen van culturele verschillen. Wil jij onze members uit Oekraïne trainen en coachen (in het Engels of Oekraïens), zodat ze een passende baan kunnen vinden? Dan kun je direct starten als Trainer bij de Werkclub.

Dit ga je doen:

Als trainer verzorg je de groepstraining en coaching. Je maakt daarbij gebruik van onze methodiek: een best practice programma gericht op het ontdekken van passies, talenten en het stellen van haalbare doelen voor de toekomst. Daarbij rekenen we ook op jouw kennis en expertise, zodat we ons programma optimaal afstemmen op nieuwkomers uit Oekraïne. Daarin werk je nauw samen met onze trainers, job coaches en samenwerkingspartner Refugee Team. Aan het einde van het traject zorg je dat members een plek hebben gevonden op de arbeidsmarkt.

Training & coaching

Jij richt je met name op de eerste fase van het programma, waarin je een uitgekiend programma van groepstrainingen verzorgd. Hierin werk je stapsgewijs naar een persoonlijk plan van aanpak. Dat is voor iedere member maatwerk. Daarin ben je ondersteunend en analyserend. Wat het plan ook is, je zorgt voor een realistisch toekomstperspectief en biedt support waar je kunt.

Monitoring, registratie en werving

De Werkclub werkt nauw samen met verschillende ‘stakeholders’, zoals gemeenten, werkgevers, fondsen en instanties. Zij willen graag weten hoe het met de members gaat. Om alle betrokkenen inzicht te bieden in de voortgang, hoort (online) registratie ook bij je vak. Jouw logs en rapportages zorgen voor inzicht in de stappen die members maken. Ook ben je soms contactpersoon voor onze opdrachtgevers en partners, en ben je transparant over de voortgang en de doelen van members. Tot slot doen we een beroep op je creativiteit, omdat een deel van je tijd ook gaat naar het vinden en werven van nieuwe deelnemers.

Wat we van jou vragen:

 • Aanstekelijke energie en een sterke drive om het beste uit members te halen;
 • Minimaal 3 jaar ervaring in coaching en het geven van (groeps)training;
 • Goede taalvaardigheid: bij voorkeur Oekraïens (minimaal professioneel Engels);
 • Het liefst heb je een opleiding Maatschappelijk Werk of vergelijkbaar afgerond;
 • Gedegen kennis van en inzicht in het hulpverleningsaanbod (sociale kaart);
 • Ervaring met loggen in begeleidingssystemen;

Dit kunnen we jou bieden:

Het werk dat je bij de Werkclub doet is voor onze members life changing. Het hechte team op onze vestigingen in o.a Rotterdam, Schiedam, Eindhoven en Utrecht, zorgt voor veel succesvolle members. Het is een uitdagende nieuwe functie met verantwoordelijkheid binnen een snelgroeiende organisatie met grote ambities. Daarnaast bieden wij:

 • Een functie voor 32 tot 36 uur per week;
 • Een halfjaarcontract met zicht op verlenging (jaarcontract/onbepaalde tijd);
 • Een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket met bonusregeling.
 • We hebben een intern coaching- en trainingsprogramma, zodat ook jij elke dag groeit en mogelijkheid tot volgen van persoonlijke coaching is beschikbaar voor iedereen;
 • Vrijheid en korte communicatielijnen met een prettige en informele werksfeer;
 • Een goed gevoel! Omdat je bouwt aan een inclusiever en socialer Nederland.

Geïnteresseerd?

Solliciteer dan direct. Maak daarbij gebruik van het sollicitatieformulier op onze website of mail naar sollicitaties@buzinezzclub.nl (onderwerp mail: Werkclub trainer Oekraïne). Wij ontvangen graag jouw CV en motivatiebrief. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 

Onze supporters