Vacature: Vestigingsmanager voor de Werkclub in Zuid-Holland e.o.

Wil jij onze members begeleiden en trainen, zodat ze succesvol kunnen starten op de Nederlandse arbeidsmarkt?

De Werkclub zoekt voor haar vestigingen in Zuid-Holland een vestigingsmanager. In deze functie stuur je het team aan én verzorg je training aan nieuwe Nederlanders en statushouders. Samen met het team zorg je dat members een stap zetten op de arbeidsmarkt en aan de slag kunnen in Nederland.
Onze ‘members’ zijn vaak kwetsbaar en hebben een afstand tot de arbeidsmarkt. Het gaat met name om nieuwe Nederlanders, maar we begeleiden ook members met een uitkering, drop-outs en jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Jij gaat de nieuwe Nederlanders trainen, coachen en draagt zorg voor een succesvolle begeleiding met jouw team, zodat ze vooruitkomen en een carrière kunnen starten. In deze rol zijn zowel individuele coaching als ervaring met groepstrainingen essentieel.

Samen met je collega’s op onze vestigingen, maak je gebruik van ons uitgekiend trainingsprogramma: gericht op het ontdekken van passies en talenten, waarna de (lange termijn) koppeling wordt gemaakt naar de arbeidsmarkt. Wil jij onze organisatie versterken in een zeer diverse en uitdagende functie? Krijg jij energie van members die door jouw aanpak vooruit komen? Solliciteer dan direct via het formulier op onze website: kijk op werkclub.nl/solliciteren

Functieomschrijving
Als vestigingsmanager ben je verantwoordelijk voor de training, coaching en vooruitgang van members. Het gaat om statushouders en nieuwe Nederlanders. Members nemen 26 weken deel aan het programma met aansluitend tot drie jaar aanvullende support van de club. Alle members bieden we een persoonlijke benadering, met coaching, training en aanvullende begeleiding met een coach (vrijwilliger). Als vestigingsmanager draag je continu bij aan een optimaal presteren van de vestiging, in het belang van onze members. Naast het meedraaien in de trainingen en coaching, begeleid je het team en stem je de programmaonderdelen af op wat je members nodig hebben.

Training & coaching
Met het team van trainers, de DNA Manager en het Management Team breng je in kaart wat members nodig hebben. Onze members zoeken een betaalde baan, opleiding of BBL-werkplek, waarin onze trainingen het verschil moeten maken. Uiteindelijk stellen members zelf doelen voor de toekomst en bieden wij de ondersteuning om die te realiseren. In die fase zet je jouw coachingsvaardigheden in om members optimaal te ondersteunen: je geeft individueel advies, je gebruikt je netwerk en natuurlijk je praktijkkennis. Zo draagt jouw input sterk bij aan het succes van members. Je brengt een duidelijke mentaliteitsverandering teweeg, waarbij members zich bewust worden van gedrag, talenten en doelen. Ook de member met weinig tot geen opleiding of ervaring weet je op creatieve wijze vooruit te helpen.

Monitoring
Naast de trainingen die je geeft, zorg je dat de vestiging efficiënt en succesvol draait, zodat betaalde trainers, vrijwillige coaches en partners de grootst mogelijke bijdrage kunnen leveren aan het succes van members. Daar hoort scherpe monitoring bij. Dat doe je in nauw overleg met je collega’s, op de vestigingen, maar ook op het Servicekantoor in Rotterdam. Daarnaast rapporteren we regelmatig naar onze stakeholders, zoals de gemeenten, werkgevers, fondsen en instanties zoals het Albeda Startcollege. Om alle betrokkenen inzicht te bieden in de voortgang, bestaat een deel van de werkzaamheden uit registratie (online) en rapportage.

Senior in een team van ervaren trainers
Het hechte team op onze vestigingen in o.a Rotterdam, Vlaardingen, Den haag, Utrecht en Eindhoven, zorgt reeds voor veel succesvolle members. Als senior wil je ook het team inspireren, zodat zij boven zichzelf uitstijgen en het maximale uit zichzelf en het programma kunnen halen. Tot slot spring je bij op de vestigingen en ondersteun je bij evenementen, zoals onze kick-offs met wethouders en bestuurders. Als senior gebruik je ook je kennis en ervaring om de andere trainers te inspireren, zodat jullie gezamenlijk groeien. Ook kan het voorkomen dat je elders -op een andere vestiging- bijspringt als dat nodig is.

Functie benodigdheden

 • HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur een afgeronde opleiding P&O of Maatschappelijk Werk;
 • Ervaring met begeleiding en re-integratie van nieuwe Nederlanders;
 • Minimaal 5 jaar ervaring in het verzorgen van groepstrainingen en workshops;
 • Je hebt ervaring en kennis om nieuwe trainingen te schrijven en bestaande te verbeteren, om het trainingsprogramma altijd naar het hoogst haalbare niveau te krijgen;
 • Gedegen kennis van en inzicht in het hulpverleningsaanbod (sociale kaart)
 • Administratief sterk en nauwkeurig;
 • Je bent teen teamplayer en vindt het leuk om anderen te inspireren.

Aanbod
Een uitdagende functie met inhoud en verantwoordelijkheid binnen een snelgroeiende organisatie. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en is marktconform met daarnaast een bonusregeling en veel ruimte voor eigen keuzes. We hebben een intern opleidingsprogramma, zodat ook jij elke dag groeit. We bieden je om te beginnen een tijdelijk contract van ruim een half jaar, met zicht op verlenging naar een jaarcontract en onbepaalde tijd bij goed functioneren.

 • Een uitstekend, marktconform arbeidsvoorwaardenpakket met resultaatregeling;
 • Zelfverantwoordelijkheid en korte communicatielijnen met een prettige en informele werksfeer;
 • Mogelijkheid tot volgen van trainingen en opleidingen, persoonlijke coaching is beschikbaar voor iedereen;
 • Je bouwt aan een inclusiever, socialer Nederland!

Geïnteresseerd?
De Werkclub biedt een marktconform salaris. De functie is voor 36 uur per week. Je gaat werken in een jong gedreven team. Als je interesse hebt in deze functie, ontvangen wij graag je CV en motivatiebrief via onze website. Richt je sollicitatie aan Parisa Omid, Manager vestigingen en maak gebruik van het sollicitatieformulier op onze website.

Let op: Gezien de coronaproblematiek is het mogelijk dat we de sollicitatieprocedure grotendeels online doen. Als fysiek afspreken niet kan, gebruiken we Zoom voor de eerste ronde kennismakingsgesprekken.

Onze supporters