Vacature: Vestigingsmanager (36/40u)

Bij de Werkclub maken we nieuwe Nederlanders succesvol op de arbeidsmarkt. Dit doen we met een krachtig meerjarig trainingstraject bestaande uit praktijkgerichte workshops en persoonlijke (loopbaan)coaching. Deelnemers worden ‘member voor het leven’ en kunnen altijd rekenen op support van de Werkclub. Een ambitieuze, informele organisatie omschrijft de Werkclub het best. We werken nu in drie regio’s (Eindhoven, Dordrecht en Rotterdam) en gaan de komende jaren sterk groeien. We zijn momenteel op zoek naar een Vestigingsmanager voor ons team in de regio Rotterdam. In deze functie stuur je het team in Rotterdam aan, zodat zij de members naar een glansrijke rol op de arbeidsmarkt kunnen coachen. Dat doe je in samenwerking met alle betrokken partijen (o.a Gemeente Rotterdam, Sociale diensten, werkgevers, opleidingsinstanties en een grote groep ‘coaches’ / vrijwilligers).

De functie
Als vestigingsmanager ga je leiding geven aan het team van trainers in Rotterdam. Samen lukt het jullie om de beoogde doelen te behalen en integratie in de regio sterk te bevorderen. Als vestigingsmanager ben je de spil van de Werkclub Rotterdam en werk je nauw samen met de directeur, coaches, het servicekantoor en trainers van de vestiging. De trainers zijn uiteindelijk verantwoordelijk voor het klaarstomen van de members tot moderne arbeidskrachten voor de Nederlandse werkvloer. Met het team ga je op zoek naar de juiste startbanen in branches waar veel vraag is naar goede werknemers. Na het tekenen van een arbeidsovereenkomst door één van onze deelnemende members, zorgt de Werkclub ook voor een succesvolle aanstelling door te blijven coachen en kansen of problemen op de werkvloer vroegtijdig aan te pakken. De directeur richt zich verder op de langere termijn visie en is met de vestigingsmanager het gezicht van de Werkclub naar externen.

Als vestigingsmanager ben je verantwoordelijk voor de commerciële groei van de vestiging in Rotterdam. Jouw kracht ligt in het verbeteren van de interne organisatie en het in de praktijk brengen van nieuwe en bestaande allianties. Daarbij vertaal je innovaties en nieuwe ideeën naar operationele planningen. Daarnaast verzorg je incidenteel trainingen voor members en waarborg je de kwaliteit die de Werkclub levert. Met jouw inspirerende aanpak haal je het beste uit het zelfsturende Werkclub team, door hen te stimuleren en structuur te brengen in de interne organisatie.

De functie
Als vestigingsmanager zorg je dat de vestiging efficiënt en succesvol draait, zodat betaalde trainers, vrijwillige coaches en partners de grootst mogelijke bijdrage kunnen leveren aan het succes van Werkclub deelnemers. In deze afwisselende functie schakel je continu tussen operationele werkzaamheden en het uitzetten en waarborgen van de bedrijfsstrategie: je bent verantwoordelijk voor het resultaat van de vestiging en de toekomst van de Werkclub in jouw regio. Je kunt daarbij bouwen op de kennis, het netwerk en de ervaringen van de Werkclub en zusterorganisatie: Buzinezzclub.

In deze functie:

 • Ben je verantwoordelijk voor het realiseren van targets en signaleer je kansen om de bedrijfsvoering te versterken
 • Eindverantwoordelijk voor alle operationele zaken en een gezonde bedrijfsvoering. Hierbij ben je ook (uitvoerend) verantwoordelijk voor de rapportage en facturering naar opdrachtgevers.
 • Stel je periodieke rapportages op (management informatie, financiële doelen en KPI’s) met betrekking tot resultaten van deelnemers per groep, kwaliteit van interne processen en werkafspraken.
 • Coördineer en voer je het wekelijkse overleg met de vestigingsteams om de voortgang te monitoren. Daarbij ondersteun je in het vaststellen van prioriteiten in de werkzaamheden en signaleer je verbetermogelijkheden.
 • Onderhoud, borg en evalueer je contacten en afspraken met opdrachtgevers en relaties.
 • Je rapporteert rechtstreeks aan de directeur samen met de andere vestigingsmanagers.

Jouw profiel

 • Je bent zakelijk, analytisch en zeer praktisch ingesteld waardoor je (over)ziet wat haalbaar is en wat niet. Je zet gemakkelijk plannen om in uitvoerbare taken. Zo creëer je overzicht voor de organisatie en het team.
 • Je bent ondernemend en krijgt energie van het inhoudelijk en persoonlijk coachen van medewerkers. Op die manier lukt het jou om de kwaliteit en dienstverlening van de organisatie continu te verbeteren.
 • Je bent een echte verbinder: zowel met onze stakeholders, opdrachtgevers als professionals bouw je vertrouwensrelaties op waarmee je een omgeving creëert waarin resultaten geboekt worden.
 • Affiniteit met de doelgroep, kennis van en ervaring met het aansturen van (een) vestiging(en), bijvoorbeeld binnen de arbeidsbemiddeling.
 • Je hebt kennis van en ervaring met bedrijfsvoering, opstellen van rapporteren, bedrijfsprocessen en control.
 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding.
 • Je hebt enkele jaren aantoonbare ervaring in een vergelijkbare functie.

Ons aanbod

Een uitdagende functie met inhoud en verantwoordelijkheid binnen een snelgroeiende organisatie. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en is marktconform met daarnaast een bonusregeling en veel ruimte voor eigen keuzes. De salarisindicatie is €2.900-3.600. De standplaats van je nieuwe functie is Rotterdam. We hebben een intern opleidingsprogramma, zodat jij elke dag groeit. We bieden een halfjaarcontract met zicht op verlenging naar een jaarcontract en onbepaalde tijd bij goed functioneren.

De Werkclub maakt nieuwe Nederlanders succesvol op de arbeidsmarkt

Naast huisvesting, taalles en inburgering, volgt voor nieuwe Nederlanders een grote uitdaging; starten op de arbeidsmarkt. De Werkclub is gespecialiseerd in het trainen van nieuwe Nederlanders tot toekomstige werknemers voor bedrijven en organisaties, zodat zij snel onafhankelijk worden en volwaardig mee kunnen doen in Nederland. De Werkclub begeleidt members direct richting een startbaan in een kansrijke sector of brengt eerst essentiële opleidingen in kaart. Ons doel is het sterk verkorten van de uitkeringsperiode, het verbeteren van integratie, het creëren van toekomstperspectief voor members en bouwen aan een inclusieve arbeidsmarkt in Nederland!

Sollicitatie
Als je interesse hebt in deze functie, ontvangen wij graag je CV en motivatiebrief via onze website. Richt je sollicitatie aan Leo van Loon, oprichter en directeur Buzinezzclub en Werkclub.

‘Gezien de coronaproblematiek is het mogelijk dat we de sollicitatieprocedure grotendeels online doen.
Als fysiek afspreken niet kan, gebruiken we Zoom voor de eerste ronde kennismakingsgesprekken.’

Onze supporters