Help jij nieuwe Nederlanders graag van startbaan naar hartbaan?

Vacature: Trainer (Medior) Regio Eindhoven

Bij de Werkclub begeleiden we vluchtelingen met een verblijfsvergunning en laaggeletterden van uitkering naar carrière. Dit doen we met een krachtig meerjarig trainingstraject bestaande uit praktijkgerichte workshops en persoonlijke loopbaan en job coaching. Deelnemers worden ‘member voor het leven’ en kunnen altijd rekenen op support van de Werkclub.

Een ambitieuze, informele organisatie omschrijft de Werkclub het best. We groeien en zijn op zoek naar een Trainer voor ons team in de regio Eindhoven. In deze functie help je de members – in samenwerking met alle betrokken partijen (Participatiebedrijf, WijEindhoven, werkgevers en opleidingsinstanties) – alles uit zichzelf te halen op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Solliciteer op https://www.werkclub.nl/solliciteren/

De functie
Jij traint de members in een intensief programma, leert ze alles over werken en studeren in Nederland, er is aandacht voor de taalvaardigheid en de interculturele verschillen. Tegelijkertijd ontwikkelen members een eigen levensplan voor de toekomst. Wat willen zij bereiken in Nederland en wat is daarvoor nodig? Je schept perspectief voor de members en weet hun intrinsieke motivatie te activeren.

Samen met het team analyseer je de (lokale) arbeidsmarkt en breng je de mogelijkheden in kaart. Zodra een member klaar is voor de juiste startbaan of opleiding, komen jullie in actie door ze te verbinden met de juiste contactpersoon en bemiddelen bij dit eerste contact. Daar houdt het zeker niet op: je verkent samen met de member de nieuwe omgeving, ondersteunt hem of haar bij vragen en ontneemt eventuele zorgen of obstakels bij de werkgever. Doel van de functie is dat members continu blijven groeien: Van Startbaan naar Groeibaan en vervolgens naar hun Hartbaan. Als ‘Job Coach’ en Trainer houd je kansen voor groei scherp in de gaten en pak je eventuele problemen vroegtijdig aan, zodat de members bijvoorbeeld niet terugvallen op een uitkering.

Als Trainer zorg je ervoor dat members blijven leren door middel van terugkomdagen en workshops. Je wijst members op de mogelijkheden van de online leeromgeving en introduceert members bij de juiste Carrièrecoach (vrijwillige professionals uit het bedrijfsleven). Onze trainingsaanpak is onderscheidend en gebouwd op jarenlange ervaring, maar de functie blijft altijd in ontwikkeling. Je wordt uitgedaagd om nieuwe, innovatieve manieren te ontwikkelen om de kansen voor members te vergroten.

Jouw Profiel
We zoeken een trainer met minimaal een Mbo-opleiding, maar bij voorkeur HBO (werk- en) denkniveau. Daarnaast hebben we een sterke voorkeur voor een specifieke opleiding (Maatschappelijk werk) en sollicitanten met aanvullende ervaring en praktijkervaring met de doelgroep. Van de Medior Trainer wordt een hoge mate van pro activiteit en zelfstandigheid verwacht. Indien nodig moet je klaar kunnen staan om bij afwezigheid van je collega’s taken over te nemen. Verder hechten we veel waarde aan persoonlijke competenties, zoals: betrokkenheid, coördinerende vaardigheden en een oplossingsgerichte werkhouding.

Wat bieden wij jou?

  • De kans je verder te ontwikkelen als trainer en coach: je gaat zowel inhoudelijke trainingen geven aan groepen, als individuen coachen en motiveren. Je bouwt daarvoor een lange-termijnrelatie met de members op, waarbij je ze niet alleen aan het werk helpt, maar ook aan het werk houdt en zorgt dat ze doorgroeien. Het betreft een veelzijdige functie, waar jij jouw stempel op kunt drukken;
  • Een praktische en afwisselende baan: je organiseert terugkomdagen, workshops, komt langs op de werkvloer of opleiding om te evalueren of alles naar tevredenheid verloopt en overlegt met alle betrokken partijen.
    Voldoening uit concrete resultaten: je kunt hier grote impact hebben op de succesvolle integratie van nieuwkomers in Nederland. Dat werkt door op de beeldvorming en op de levens van onze members en volgende generaties.
  • Ruimte om een innovatief concept verder door te ontwikkelen: onze trainingsaanpak is onderscheidend en gebouwd op 10 jaar ervaring, maar de functie blijft altijd in ontwikkeling. Je wordt uitgedaagd om nieuwe, innovatieve manieren te ontwikkelen om de kansen voor members te vergroten.
  • De Werkclub heeft een gepassioneerd team dat er alles aan doet om kansen te creëren voor onze members.
    We hebben een intern opleidingsprogramma, zodat jij elke dag groeit.
  • Voldoening halen uit succesvolle integratie van nieuwkomers in Nederland

Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een functie voor 24-32 uur per week, met een bonusregeling en veel ruimte voor eigen keuzes en indeling van je week. De standplaats van je nieuwe functie is Eindhoven. Bovendien hebben we een intern opleidingsprogramma, zodat ook jij elke dag groeit.

Solliciteren?
Dan horen we graag van je! Stuur via onze website een uitgebreid CV en motivatiebrief aan Leo van Loon, algemeen directeur en oprichter van de Werkclub. Wacht niet te lang. Vanaf 18 januari start de selectie en sollicitatieprocedure, die bestaat uit twee gesprekken en een proeftraining. Reacties na deze datum worden meegenomen zo lang de vacature online staat. Je kunt solliciteren op: https://www.werkclub.nl/solliciteren/

De Werkclub in het kort: 2.000 vluchtelingen van uitkering naar arbeidsmarkt
Naast huisvesting, taalles en inburgering, volgt voor nieuwe Nederlanders een grote uitdaging; starten op de arbeidsmarkt. De Werkclub is gespecialiseerd in het trainen van nieuwe Nederlanders tot toekomstige werknemers voor bedrijven en organisaties, zodat zij snel onafhankelijk worden en volwaardig mee kunnen doen in Nederland. De Werkclub begeleidt members direct richting een startbaan in een kansrijke sector of brengt eerst essentiële opleidingen in kaart. Ons doel is het sterk verkorten van de uitkeringsperiode, het verbeteren van integratie en het creëren van toekomstperspectief voor members. Dit doen we pay for performance: als members de uitkering verlaten bespaart de gemeente op de bijstandsuitkeringen en wordt de Werkclub beloond voor haar interventie. Zo is het succes van members ook het succes van de Werkclubs. Samen zorgen we ervoor dat nieuwe Nederlanders snel mee kunnen doen en niet langer afhankelijk blijven van uitkeringen.

Onze supporters