Werkclub opent haar deuren in de IJsselgemeenten en begeleidt vluchtelingen van startbaan naar hartbaan

3-10-2018 IJsselgemeenten – Werk is belangrijk om je onderdeel te voelen van je omgeving. Het geeft zekerheid, sociale contacten, een dagelijkse structuur en het gevoel dat je bijdraagt aan de Nederlandse maatschappij. Bovendien leer je de taal sneller! Ook in de IJsselgemeenten ondersteunt de Werkclub nu nieuwe Nederlanders bij het vinden en behouden van werk. Veelal zijn deze vluchtelingen met een verblijfsvergunning gemotiveerd om te werken, maar zijn ze onbekend met de gebruiken, regels en wetten van de Nederlandse arbeidsmarkt. De Werkclub biedt de nieuwe Nederlanders een uitgebreid programma: een periode van maximaal 12 weken intensieve training in empowerment, taal en werknemersvaardigheden. Daarna volgt een begeleidingstraject van zeker drie jaar. Naast de begeleiding on- en off the job, gaan de deelnemers ook aan de slag met een vrijwilligerscoach die praktische oplossingen biedt.

De Werkclub heeft als doel nieuwe Nederlanders duurzaam via startbaan naar hartbaan te begeleiden, waardoor zij hun potentie ten volle benutten, uitkeringsonafhankelijk zijn en flink boven het minimumloon verdienen. Op deze wijze dragen de Werkclub members bij aan de Nederlandse samenleving en bespaart de overheid kosten op uitkeringen en overige sociale uitgaven. In het eerste jaar heeft de Werkclub een goed track record op gebouwd: 72% start met een baan binnen 4 tot 10 maanden. De club is actief in drie regio’s: Eindhoven, Drechtsteden en Rotterdam. Momenteel bieden zij per jaar 160 Nieuwe Nederlander (members) een plaats in de club.

Vrijwillige carrièrecoaches gezocht: twee uurtjes per week
Voor sommige nieuwe Nederlanders is de overstap naar de Nederlandse arbeidsmarkt groot. De kennis die jij hebt kan enorm helpen: voor carrièreadvies en coaching om zich goed te bewegen in hun nieuwe functie en zo direct goed bij te kunnen dragen aan hun nieuwe werkomgeving. Hoe kan iemand qua taal en competenties verder groeien? Jij kunt hierin begeleiden en ook tips geven aan de trainers van de Werkclub zodat zij ermee aan de slag gaan. Als vrijwilliger krijg je meerdere malen per jaar trainingen en workshops om de member goed bij te kunnen staan.. Interesse? Geef je hier op!

De Werkclub helpt nieuwe Nederlanders duurzaam aan het werk in nauwe samenwerking met de gemeente. Wij begeleiden ze door een intensief begeleidingstraject waarbij members getraind worden in hard- en softskills, Nederlandse omgangsnormen en communicatie en gebruiken op de werkvloer. De club groeit snel! Werk jij met ons aan het volgende succes? Bekijk hieronder onze vacatures!