Werkclub members zijn klaar om aan de slag te gaan

Het werven van nieuwe werknemers is een intensief, kostbaar en tijdrovend traject. Iedereen wil uiteindelijk betrouwbare arbeidskrachten en zekerheid. De Werkclub neemt dit voortraject graag uit handen! Daarin staan de wensen van de werkgever centraal. Vaak horen we dezelfde wensen: een kracht voor langere tijd, die het werk snapt, zich goed verstaanbaar weet te maken en een positieve bijdrage levert aan het team. Daarom trainen we onze members in vaktaal, omgangsvormen en interculturele verschillen. Bovendien blijven we betrokken, ook ná de start in de organisatie. Jouw nieuwe werknemer wordt doorlopend begeleid door onze trainers op de werkvloer. Daarnaast organiseren we terugkomdagen en workshops en maken we gebruik van een online leeromgeving.

Eén ding is zeker: je kunt altijd rekenen op de Werkclub!

Wie zijn de members?

Het merendeel van onze members is gevlucht voor oorlogsgeweld in Syrië (zoals Muhammad) of voor onderdrukking in Eritrea (zoals Motasim). Die periode ligt nu achter hen; ze zijn veilig in Nederland en willen graag iets terug doen. Onze members kijken weer vooruit. In Nederland willen ze bouwen aan een stabiele, positieve toekomst. Een deel van de members heeft kinderen. Door te werken zijn ze in staat om te zorgen voor hun gezin en zijn ze een voorbeeld voor anderen.

Een vluchteling in dienst nemen? De 3 grootste vooroordelen ontkracht!

Vluchtelingen zijn lui. (Boer) Ad: ‘Wasseem, member van de Werkclub, is sinds een paar maanden bij mij in dienst en werkt net zo hard als wij. Hij creëert zelfs werk, dus hij is verre weg van lui! We stonden op het punt een lading boter weg te gooien toen Wasseem ons overtuigde dat we hier ghee van konden maken, een product wat hij nog kent uit Pakistan”.

Vluchtelingen zijn altijd te laat. In Nederland kijken we van dag tot dag, een deadline is eenmalig en afspraak is afspraak. In andere culturen zijn die afspraken minder vanzelfsprekend en bepalend. Zo ziet men in de Arabische de tijd als circulair. Oftewel: de deadline van vandaag om 12:00 uur komt morgen weer terug. In Nederland kijken we lineair naar tijd: die deadline was vandaag en komt nooit meer terug. Een cultureel verschil dat de Werkclub direct aanpakt in trainingen. In de praktijk blijkt dat members daardoor vaak veel flexibeler zijn!

Vluchtelingen moeten heel de dag bidden. Syriërs en Eritreeërs zijn over het algemeen moslim of christelijk. Religie is belangrijk in hun leven, maar hoe en hoevaak ze bidden is net zo verschillend als bij Nederlandse gelovigen. Bovendien mag het bidden vaak uitgesteld worden, totdat ze naar huis gaan. Door hier samen duidelijke afspraken over te maken, voorkomen we eventuele conflicten of irritaties.

Deze werkgevers gingen je voor!

Ik ben enthousiast. Hoe nu verder?

De members en het team van de Werkclub maken graag persoonlijk kennis met je. Als een match ontstaat tussen jou en één van onze members, dan kunnen jullie samen verder praten. De Werkclub is geen uitzendbureau. Dat betekent dat je zelf de sollicitatieprocedure bepaalt en members rechtstreeks in dienst kunt nemen. Wij koppelen members op basis van motivatie, kennis en interesse. Op die manier kun je rekenen op een gemotiveerde medewerker. Ook ná plaatsing blijven wij begeleiding bieden, zo overbruggen we eventuele taal- en cultuurverschillen en ben je verzekerd van een gemotiveerde werknemer.

Ik heb interesse. Bel me terug!

Nieuwe werknemers nodig? Vul je naam en telefoonnummer in en we bellen je terug!

Onze supporters