Is jouw bedrijf op zoek naar gemotiveerd personeel?

Onze members willen graag aan de slag, misschien wel binnen jouw organisatie. Bij de Werkclub beseffen we dat het werven van nieuwe werknemers een intensief traject is. Uiteindelijk wil iedereen hetzelfde: betrouwbare arbeidskrachten en zekerheid. De Werkclub neemt dit voortraject graag uit handen!

De wensen van jou als werkgever staan centraal. Onze members zijn geboren in een ander land, daarom trainen we ze in vaktaal, omgangsnormen en interculturele verschillen. Eenmaal gestart binnen het bedrijf blijven onze trainers betrokken bij jou en je nieuwe werknemer. Eventuele problemen kunnen we samen aanpakken, zoals we ook met Annelies en Mahmood deden. Bekijk de video of lees het interview met haar hieronder

Dit is de achtergrond van jouw nieuwe werknemer

Het merendeel van onze members is gevlucht voor oorlogsgeweld in Syrië of voor onderdrukking in Eritrea. Die periode ligt nu achter hen; ze zijn veilig in Nederland en willen graag iets terug doen door deel te nemen aan de maatschappij. Onze members kijken weer vooruit en willen bouwen aan een stabiele, positieve toekomst. Door te werken zijn ze in staat om te zorgen voor hun gezin en zijn ze een voorbeeld voor anderen.

“Mahmood is als eerste aanwezig en blijft totdat zijn hulp niet meer nodig is”

 

Nieuwe Nederlander Mahmood werkt sinds oktober 2018 als timmerman bij BM van Houwelingen. Deze middelgrote aannemer bouwt en onderhoudt woningen, supermarkten en zorggebouwen en is gevestigd in Hardinxveld-Giessendam. Wij zochten HR-adviseur Annelies van Campen op om te vragen hoe het gaat en om meer te weten te komen over haar aanpak als werkgever. De belangrijkste tip van Annelies is: “Geef een nieuwe Nederlander gewoon een kans. Als het na een halfjaar niet blijkt te werken, dan maakt het ook niet uit. Dan heb je het in ieder geval geprobeerd!”

Waarom geef je nieuwe Nederlanders een kans?

“Bij BM van Houwelingen vinden we het belangrijk om goed voor elkaar te zorgen in de samenleving. Daar horen de vluchtelingen ook bij. Mahmood was echter de eerste nieuwe Nederlander met wie ik via-via in contact ben gekomen. Toen ik het voorstelde in het MT werd er direct enthousiast gereageerd. En lukt het niet, dan maakt het ook niet uit, dan heb je het in ieder geval geprobeerd! Na de kennismaking met Mahmood heb ik hem een halfjaar contract aangeboden en is hij gaan meedraaien in de onderhoudsploeg.”

Hoe is het om Mahmood in dienst te hebben?

“Mahmood is een vlotte verschijning; hij is verzorgd, netjes en beleefd. In zijn ogen zie je enthousiasme en pit. Echter is taal een barrière en dit bespreken we dan ook met hem. Maar het allerbelangrijkste is – en dat geldt eigenlijk voor alle medewerkers hier – dat hij gemotiveerd is. Hij is altijd als eerste aanwezig en blijft totdat zijn hulp niet meer nodig is. Mahmood is een aanwinst voor ons team.”

Hoe heb je de taalbarrière aangepakt?

“We hebben hem direct aan twee collega-timmermannen gekoppeld. Zij sluiten ook aan bij gesprekken tussen Mahmood en mij over hoe het gaat. In alle eerlijkheid vertellen zij dan waar hij in hun ogen nog aan moet werken. Zo merkten zij op dat hij soms niet begreep welke gereedschappen hij moest aangeven. Daar komt ook een stukje cultuurverschil bij kijken: sommige nieuwe Nederlanders vinden het lastig om toe te geven dat je het gewoon even niet weet. Dan moedigen wij hem aan tijdens zo’n gesprek om dat vooral wel te doen. Ook heb ik met de Werkclub veel contact over de aanpak om zijn Nederlands bij te spijkeren; hij volgt nu extra taallessen en Jaoualia coacht hem op de werkvloer met vaktermen. Zij kijkt dan hoe ze dit met beelden wél duidelijk kan maken voor Mahmood. Die ondersteuning is heel fijn.”

Hoe is Mahmood gegroeid het afgelopen jaar?

“Van collega’s hoor ik dat hij al veel vaker het initiatief neemt. Wij wisten dat hij in Syrië zelf een timmerbedrijf had geleid met 40 mensen in dienst. Maar zo gedroeg hij zich in het begin niet; hij was heel timide. Alsof Mahmood niet te veel wilde opvallen. Nu hij vertrouwder raakt, komt dit veel meer tot uiting. Zoals we er nu in staan, krijg hij gewoon een vast contract. Ik hoop dat we nog lang plezier van elkaar mogen hebben!”

Wil je ook in contact komen met onze members?

Laat je gegevens hieronder achter en de trainers nemen zo snel mogelijk contact met jou op!

Onze supporters