Bent u op zoek naar gemotiveerde werknemers?

Het aannemen van nieuwe werknemers is een intensief, kostbaar en tijdrovend traject. Als u dan een beslissing maakt, bent u op zoek naar zekerheid en een betrouwbare arbeidskracht. Bij de Werkclub nemen we u het voortraject graag uit handen. Daarin staan de wensen van werkgevers centraal: u wilt een langdurige kracht, die het werk snapt, zich goed verstaanbaar kan maken en bijdraagt aan het team. De Werkclub neemt die wensen heel serieus. Daarom trainen we onze ‘members’ o.a in vaktaal, omgangsvormen en interculturele verschillen. Bovendien blijven we betrokken, ook ná de start in uw bedrijf. Uw nieuwe werknemer wordt ons initiatief doorlopend gecoacht en getraind, o.a met terugkomdagen en een online leeromgeving. U kunt altijd rekenen op de Werkclub!

Boer Ad, werkgever van member Wasseem: "Werkclub is dé ideale partner om nieuwe Nederlanders te integreren"

Wie zijn de members?

Het merendeel van onze members is gevlucht voor oorlogsgeweld in Syrië en Eritrea. Die periode ligt nu achter hen. Nu ze veilig in Nederland zijn, willen ze graag iets terug doen. Ze kijken weer vooruit en willen graag bouwen aan een stabiele, positieve toekomst in Nederland. Een deel van de members heeft kinderen. Door te werken zijn ze in staat om te ze zorgen voor hun gezin en ze zijn een voorbeeld voor anderen. Wanneer u kennis maakt met onze members, hebben zij reeds een langdurig trainingstraject gevolgd, o.a in taal- en cultuurverschillen. Zo integreren ze direct goed op de werkvloer en kunt u rekenen op nieuwe, productieve werknemers met een positieve uitstraling.

Een vluchteling in dienst nemen? De 3 grootste vooroordelen ontkracht!

Vluchtelingen zijn lui. (Boer) Ad: ‘Wasseem, member van de Werkclub, is sinds een paar maanden bij mij in dienst en werkt net zo hard als wij. Hij creëert zelfs werk, dus hij is verre weg van lui! We stonden op het punt een lading boter weg te gooien toen Wasseem ons overtuigde dat we hier ghee van konden maken, een product wat hij nog kent uit Pakistan”.

Vluchtelingen zijn altijd te laat. In Nederland kijken we van dag tot dag, een deadline is eenmalig en afspraak is afspraak. In andere culturen zijn die afspraken minder vanzelfsprekend en bepalend. Zo ziet men in de Arabische de tijd als circulair. Oftewel: de deadline van vandaag om 12:00 uur komt morgen weer terug. In Nederland kijken we lineair naar tijd: die deadline was vandaag en komt nooit meer terug. Een cultureel verschil dat de Werkclub direct aanpakt in trainingen. In de praktijk blijkt dat members daardoor vaak veel flexibeler zijn!

Vluchtelingen moeten heel de dag bidden. Syriërs en Eritreeërs zijn over het algemeen moslim of christelijk. Religie is belangrijk in hun leven, maar hoe en hoevaak ze bidden is net zo verschillend als bij Nederlandse gelovigen. Bovendien mag het bidden vaak uitgesteld worden, totdat ze naar huis gaan. Door hier samen duidelijke afspraken over te maken, voorkomen we eventuele conflicten of irritaties.

Deze werkgevers gingen u voor!

Ik ben enthousiast over de Werkclub. Hoe nu verder?

De members en het team van de Werkclub maken graag persoonlijk kennis met u en uw bedrijf. Als een match ontstaat tussen u en één van onze members, dan kunt u samen verder praten. De Werkclub is geen uitzendbureau. Dat betekent dat u zelf uw sollicitatieprocedure bepaalt en members rechtstreeks in dienst kunt nemen. Wij koppelen members op basis van motivatie, kennis en interesse. Op die manier kunt u rekenen op een gemotiveerde medewerker. Ook ná plaatsing blijven wij begeleiding bieden, zo overbruggen we eventuele taal- en cultuurverschillen en bent u verzekerd van een gemotiveerde topwerknemer.

Ja, ik heb interesse. Bel me terug!

Nieuwe werknemers nodig? Vul je naam en telefoonnummer in en we bellen je terug!

Onze supporters