De WerkClub helpt nieuwe Nederlanders gratis op weg naar werk

Word coach van een member

We stimuleren nieuwe Nederlanders om hun talenten te ontdekken, ontwikkelen en in te zetten in de Nederlandse maatschappij door middel van gratis coaching en training.

Word coach van een member

De WerkClub helpt nieuwe Nederlanders op weg naar werk

We stimuleren nieuwe Nederlanders om hun talenten te ontdekken, ontwikkelen en in te zetten in de Nederlandse maatschappij door middel van gratis coaching en training.

Nieuwe Nederlanders

Hebben jouw support nodig

Als je al een tijdje meedraait op de arbeidsmarkt heb je veel kennis en kunde opgebouwd. Wil je dit graag met anderen delen? Onze members kunnen jouw ervaring heel goed gebruiken! Zet jouw taalskills, werkervaring, netwerk of organiserend vermogen in om nieuwe Nederlanders op weg te helpen in ons land. 100% voldoening gegarandeerd en een mooie aanvulling op je cv. Jij kunt met jouw talent op verschillende manieren bijdragen. Zo kun je met onze members de taal oefenen of specifiek ondersteunen bij de zoektocht naar werk. Iets voor jou? Je bent van harte welkom als coach bij de Werkclub!

Samen met members

Zet jouw taalskills, werkervaring, netwerk of organiserend vermogen in en support members

Meedoen in Nederland

Draag bij aan effectieve integratie in Nederland! Wij begeleiden van startbaan naar hartbaan

Samen sterker

Goed voor jou én goed voor onze members! Krijg veel energie en waardering terug

“Als coach ben je eigenlijk een soort gids voor een member in het woud van onze samenleving”

Carrièrecoach Jan: “Voor mij is het vooral eerst kijken naar de drive, de motivatie van de member. Vervolgens bepalen we de doelen en de richting. Dat kan zoeken naar werk zijn, maar dat kan evengoed een goed gesprek zijn. Bij nieuwe Nederlanders vraagt dat toch wat meer begeleiding, met name ook vanwege verschillen in cultuur en vaak nog de taalbarrière. Het mooie aan mijn rol is dat ik er zelf ook weer veel van leer. Het dwingt mij bijvoorbeeld om goed te luisteren en begrijpelijk te spreken in eenvoudige zinnen”.

De mogelijkheden

Coach bij de WerkClub

Carrièrecoach: Als carrièrecoach ondersteun je één of meerdere members op weg naar een mooie (start)baan. Je bent een gids op de arbeidsmarkt en jouw kennis kan een nieuwkomer enorm helpen. Samen werk je aan een het plan van aanpak dat members opstellen.

Taalcoach: Veel van onze members hebben weinig of geen Nederlandse gesprekspartners. Ondersteun één of meerdere members in het verbeteren van de Nederlandse taal door samen te oefenen. Oefenen met de taal maakt snel een enorm verschil. Wil je graag impact hebben als vrijwilliger, dan is taalcoach écht iets voor jou!

Netwerker: Heb je kansen in je eigen netwerk en kun je members verbinden met de juiste werkgevers? Het is niet eenvoudig om als member een goede werkplek te vinden. Alle support is welkom!

Wat kun je verwachten?

  • De meeste coaches spreken gemiddeld één keer per week af;
  • Je kunt ondersteunen bij taal, solliciteren of bij workshops op onze vestiging;
  • We verwachten dat je voor een langere periode beschikbaar bent, zodat members op je kunnen bouwen;
  • We begeleiden je, bieden je trainingsdagen en houden je op de hoogte middels nieuwsberichten en social media;
  • Als vrijwilliger ben je deel van de familie en krijg je uitnodigingen voor alle events;
  • Je krijgt onder begeleiding de mogelijkheid om kennis te delen met andere coaches;
  • De Werkclub is toonaangevend in de begeleiding van nieuwe Nederlanders (‘best practice’).
  • We stemmen onze aanpak continu af op de laatste wetenschappelijke inzichten en jij kunt daar deel van uit maken!

Let op: De veiligheid van onze members is voor ons essentieel. Wij accepteren geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in het selectieproces. Coaches dienen kennis te nemen van en akkoord te gaan met ons sociaal veiligheidsbeleid.

Wist je dat je als coach…

een grote, positieve invloed op vluchtelingen kan hebben die nieuw zijn in Nederland? Je krijgt de mogelijkheid om een band op te bouwen met mensen die je misschien anders niet zo snel zou ontmoeten. Stel je open voor nieuwe culturen en kom naar onze events! Ook is er ruimte voor jou om te groeien in je rol. Een aantal keer per jaar zijn er trainingsdagen en intervisies, waar ervaringen onder coaches worden uitgewisseld.

Op dit moment

Hebben we voldoende coaches en is aanmelden niet mogelijk