Nieuwe Nederlanders hebben jouw support nodig!

Wil jij graag bijdragen aan de succesvolle integratie van nieuwkomers? Dan zit je goed bij de Werkclub! De Werkclub begeleidt haar members bij het vinden van een startbaan én duurzame hartbaan. Hier is veel voor nodig: van taalverbetering en het aanleren van job skills tot het opbouwen van een netwerk. Jij kunt met jouw talent daar op verschillende manieren aan bijdragen. Zo kun je bij de Werkclub carrièrecoach, taalcoach, trainingsassistent of netwerker worden.

MELD JE NU AAN ALS COACH

Carrièrecoach

Snap jij als geen ander hoe de arbeidsmarkt in elkaar zit en word je blij van helpen?

Als carrièrecoach ondersteun je één of meerdere members op weg naar een mooie (start)baan. Je bent een gids op de arbeidsmarkt en jouw kennis kan een nieuwkomer enorm helpen. Samen werk je aan een plan van aanpak: wat is een passende startbaan? Hoe groei je verder en kom je uiteindelijk bij een hartbaan? Ook heb je een signalerende rol: waar moet een member nog aan werken in jouw optiek? Je logt dit in een volgsysteem en houdt zo ook contact met de trainers van de Werkclub. Als carrièrecoach maak je direct een positief verschil in het leven van een member. Ook draagt jouw inzet bij aan een positiever beeld van nieuwkomers. Je krijgt er ook iets voor terug! Natuurlijk krijg je een enorme portie dankbaarheid en een energieboost van je member. Ook kun je deelnemen aan trainingen en houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  • “Als coach ben je eigenlijk een soort gids voor een member in het woud van onze samenleving”

    Carrièrecoach Jan: “Voor mij is het vooral eerst kijken naar de drive, de motivatie van de member. Vervolgens bepalen we de doelen en de richting. Dat kan zoeken naar werk zijn, maar dat kan evengoed een goed gesprek zijn. Bij nieuwe Nederlanders vraagt dat toch wat meer begeleiding, met name ook vanwege verschillen in cultuur en vaak nog de taalbarrière. Het mooie aan mijn rol is dat ik er zelf ook weer veel van leer. Het dwingt mij bijvoorbeeld om goed te luisteren en begrijpelijk te spreken in eenvoudige zinnen”.

Taalcoach

Ben jij gek op taal en wil jij iets goed doen voor een ander?

Als taalcoach ondersteun je één of meerdere members in het verbeteren van de Nederlandse taal. Het is niet makkelijk om een nieuwe taal te leren en het helpt enorm om regelmatig te oefenen. Veel van onze members hebben geen tot weinig Nederlandse gesprekspartners, maar hier kun jij verandering in brengen! Je bent vrij in je aanpak; je kunt afspreken met een member om een bakkie koffie te drinken en een gesprek in het Nederlands te voeren, met of zonder ondersteuning van de Werkclub. Ook kun je in groepsverband met schriftelijke opdrachten aan de slag op een vestiging van de Werkclub. Als taalcoach maak je direct een positief verschil in een mensenleven en draag je bij aan optimale integratie van onze members. Oefenen met de taal maakt snel een enorm verschil. Wil je graag impact hebben als vrijwilliger, dan is taalcoach écht iets voor jou!

  • “Wist je dat je als coach…

    een grote, positieve invloed op vluchtelingen kan hebben die nieuw zijn in Nederland? Je krijgt de mogelijkheid om een band op te bouwen met mensen die je misschien anders niet zo snel zou ontmoeten. Stel je open voor nieuwe culturen en kom naar onze events! Ook is er ruimte voor jou om te groeien in je rol. Een aantal keer per jaar zijn er trainingsdagen en intervisies, waar ervaringen onder coaches worden uitgewisseld.”

Trainingsassistent

Houd jij van afwisselende taken op de vestiging?

Als trainingsassistent ondersteun je de manager op een vestiging van de Werkclub. De werkzaamheden bestaan uit supporten van members en het assisteren bij een training. Het ene moment help je een member met de verlenging van zijn verblijfsvergunning, het andere moment ondersteun je de members tijdens een groepsopdracht. Je houdt van aanpakken, vindt het heerlijk om orde op zaken te stellen en helpt graag mensen vooruit.

Netwerker

Weet jij de juiste mensen te verbinden met elkaar?

Als netwerker zie jij kansen voor de members en gaat hier direct achteraan. Dit kan zijn: een ingang bij een bedrijf waar nieuwe Nederlanders aan de slag kunnen of iemand bij de gemeente die geïnteresseerd is in de aanpak van de Werkclub. Of misschien heb je wel kansen in je eigen netwerk en kun je members verbinden met de juiste mensen? Ook adviseer je ons bij welke netwerkevenementen we kunnen aansluiten of welk blad interessant is om een artikel in te plaatsen. Je bent vrij in je aanpak, maar draagt altijd bij aan de positieve uitstraling van de Werkclub.

Wat vragen we van jou als vrijwilliger?

De meeste coaches spreken gemiddeld één keer per week af. Meestal duurt een afspraak 1 à 2 uur. Wil je jouw rol anders invullen? Hoeveel uur je per maand beschikbaar bent, stem je af met de trainer op de vestiging in Rotterdam.

Wel verwachten we dat je voor een langere periode beschikbaar bent, zodat de member op jou kan bouwen en stappen kan zetten. De meeste vrijwilligers blijven minimaal een jaar actief.

Enthousiasme!

 

Wat bieden we jou als organisatie?

Wij nemen jouw werk als vrijwilliger heel serieus. We begeleiden je, bieden je trainingsdagen en houden je op de hoogte middels nieuwsberichten en social media.

Voor carrièrecoaches vindt ook 3 á 4 keer per jaar training plaats in de vorm van intervisies, workshops en trainingen zodat ook jij groeit in jouw rol als carrièrecoach.

De Werkclub is voor veel members een tweede thuis. Als vrijwilliger ben je deel van de familie en zul je worden uitgenodigd voor alle events: van certificaatuitreiking tot Iftar/suikerfeest.

Je krijgt de mogelijkheid om kennis te delen met andere coaches. Dat is zeer leerzaam en draagt bij aan je eigen aanpak.

De Werkclub is toonaangevend in de begeleiding van nieuwe Nederlanders (‘best practice’). We stemmen onze aanpak continu af op de laatste wetenschappelijke inzichten en jij kunt daar deel van uit maken!

Aanmeldformulier voor coach

Schrijf je hieronder in als vrijwilliger en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Voorwaarden:

Onze supporters